HTML

A cigányok hangja Radics Béla The voice of Gypsies

cigány,roma,magyar Ez a blog azért jött létre,hogy a teljesen civil,politikai pártoktól független, cigány- emberek véleményét is megismerhessék az emberek,hogy ne csak a hatalom által megválasztott díszcigányok nyilatkozatait olvassák!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A cigányok Választási üzenete!

2010.05.06. 06:40 lautarirom

Az elmúlt napokban több cikket is olvastam, melyben roma közéleti szereplők, roma politikusok, s azon nem roma, a nagy-politikai elithez tartozó személyek kiknek vajmi közük van cigány politikához-elemzik a választások eredményét a cigányság szemszögéből.

Természetesen a megszólalók, túlnyomó része, a cigányokat, és saját politikai ellenfeleiket okolják a kialakult helyzetért. Példának okáért egy volt, „hithű” SZDSZ-s cociológus, akinek saját elmondása szerint „munkásságából” kifolyólag sokat „köszönhet” a cigányság. Nos...Ő biza nem átallotta leírni, „hogyaszongya” „A cigányok ostobák, mert nem Horváth Aladárra szavaztak.”

( csak zárójelben közlöm, hogy a szóban forgó úriember annyira hithű SZDSZ-s, hogy valamiért mégis csak a Fideszre szavazott az idén...biztos szeret a győztesek oldalán állni)

Lényeg, hogy mindenki hibás csak Ők nem... (micsoda ego)

Tévedésbe vannak az urak, és a hölgyek. A cigányság nem ostoba, sőt egyértelmű üzenetet küldött a cigány, és a nagy-politikai elitnek is.

Megüzente a cigány politikusoknak, hogy nem tartják Őket a vezetőiknek, köszönik szépen nem kérnek a kamu megélhetési érdekképviseletből. Keményen megbüntette a szocikat, és a szadeszt, de nem utolsó sorban megüzente a Jobbiknak is, hogy nem kifizetődő a cigányellenes politika.

A közvélemény tudomására hozták, hogy ma nincs az országban egyetlen egy hiteles roma vezető sem. Nincs, mert Ők nem adták meg a bizalmukat a voksaikkal egyiknek sem. Én személy szerint minden olyan roma politikust, aki cigány vezetőnek nevezi magát, megmérettetnék egyéniben, úgy, hogy csak a cigányok szavazhatnának rá.
S aki egy ilyen megmérettetés után kapna minimum 3000 szavazatot na... az vallhatná magát hiteles roma vezetőnek.

Testvéreim! Tudjátok kit lehet ma közösségi, vagy politikai vezetőnek nevezni?

Példának okáért itt van ez kis, csipás, pimasz Zázrivecz Gabi gyerek.
Kérem szépen, ha ez a nyikhaj úgy „alanature” „bio” elszellenti magát-akkor annak folyománya képen, úgy fél órára rá- máris 3-4 ezer nyilas kutya masírozik a Hősök terén. Vagy az ország bármely részén. Egybehangzóan skandálva, hogy „mocskos zsidók” „büdös cigányok” … Ezen kívül nem mellékesen még össze is kapar a választások idejére úgy majd egymillió szavazatot.



Akármilyen fájdalmas is, el kell ismerjük, hogy bizony ezt a kis csipás, pimasz politikai, és közösségi vezető! Őt lehet annak tekinteni.

150 centis, 6 elemit végzett, a szocik által a nyakunkba ültetett Kolompár Orbán büszkén hirdeti, s vallja magáról, hogy Ő a magyarországi cigányság első számú vezetője. Amit a magyar politikai elit el is hisz neki. De itt van pl. Zsigó Jenő, aki a Roma parlament elnökének nevezi magát. Vagy Horváth Aladár, aki roppant büszke arra, hogy Őt a gádzsó politikai elit is elismer, de sorolhatnám a nyakunkba ültetett kamu roma vezetők neveit Teleki László, ratyi Farkas Flóri....stb.



Na Ők azok, akik szégyenszemre 50 cigány-embert nem tudnak megmozgatni, maguk mögé állítani, s velük esetleg erőt demonstrálni.
Az utóbbi 8-év rengeteg eseményéből, csak egyel szeretném szemléltetni milyen vezetőink vannak nekünk.

A roma gyilkosságok idején a Roma Polgárjogi Mozgalom, és civil szervezetek által megszervezve demonstratíve petíciót nyújtottak át rendőrségi vezetőknek a rendőr palota előtt. Most tessék figyelni. Kb. 50-en lehettünk ott, ebből cigány jó, ha tíz volt, a többi résztvevő a cigánysággal szolidaritást vállaló, a többségi társadalom tagjai voltak. A Roma parlament Elnöke nem szégyellte magát egyedül megjelenni ott. Kíváncsi lennék, hogy a roma parlament által összefogott rengetek roma civilszervezet hol volt, miért nem vonultak fel ott az elnökükkel? Ha azok valóban roma civil szervezetek, s nem családi vállalkozások ugyebár! De Aladár sem büszkélkedhetett azzal hogy esetleg 100 cigány származású híve felvonult volna mögötte! Úgy Kolompár, Teleki, ratyi flóri mind egy kutya ezen a téren.



Persze lehet ezt is ráfogni a cigányokra, hogy az Ő hibájuk, mert nincs összetartás, meg közönyösek, ostobák..stb. Csak hát ez nem igaz!

Drága testvéreim a hibát ti követtétek el, nevezetesen azzal, hogy túl messzire távolodtatok el a cigány közösségektől, hogy ti mind egytől egyik azon voltatok, hogy megfeleljetek a nagy-politikai elitnek, a fejőstehénnek ugye, s közben megfeledkeztetek a népetekről. Elfelejtettétek honnan jöttetek. Elfelejtettétek az időt, amikor egyikőtöket, másikatokat Miskolcon nem engedték felszállni a buszra, mert olyan koszos farmert, meg pufajkát viselt. Elfelejtettétek, az időt, amikor még vakaróból sem laktatok jól. Némelyikőtök figyelmen kívül hagyja, hogy rokonaitok testvéreitek, még mindig földbe-vájt kunyhókban, marha vagonokban élnek..stb.



A gádzso pártok kiemeltek titeket, személyesen meg tudom nevezni azokat gádzso embereket, akik a mai napig ott állnak a hátatok mögött, s irányítanak titeket, aki megtanították nektek hogyan öltözködjetek, akik megírták a beszédeiteket, akik beszélni tanítottak titeket..stb.

A romákat csak akkor vettétek elő az utóbbi 20 évben, amikor eszetekbe jutott valami oknál fogva, hogy csináltok egy rendezvény. No.. akkor fogtátok a közpénzeket, buszokat béreltetek, felhoztatok néhány családot, megvendégeltétek őket sült csirkeszárnnyal, „csapásoltatok” egyet, és kész.

De a mindennapi élethalál harcba-mert abban éltek/ élnek- magukra hagytátok őket.
Nem ápoltátok a közösségi szellemet, a kultúráról megfeledkeztetek.

S ezek után ostobának nevezitek Őket, mert nem szavaztak rátok. Nem lenne már ideje az önvizsgálatnak?


Tudjátok, hogy általánosságban hogyan beszél rólatok egy egyszerű cigány-embert?
Szemléltetem, ezek a beszélgetések valósak, megesnek sorozatosan.

A piacon:

szerbusz testvír.. gyere csak ide- szólít a batyujából lomot áruló cigány asszony.

Szia néném..mondjad.

He há segícs mán nekem ebbe a lakásügyben te fijú - kérlel az asszony

Néném én már nem foglalkozom ilyen ügyekkel, de menj be ide nem messze a Nefelejcs utcába az Alesékhez, vagy a Dohány utcába Kolompárhoz, esetleg a Zsigóékhoz a roma parlamentbe, Ők biztos segítenek.- mondom neki

Vótam mán egyem meg a drága szívedet szíp öcsém, há hun segítenek azok te?
Mind elkűdtek te fijú, hogy nem tudnak segíteni, hee de a sok pízt felveszik, hogy a bibasz a fejükbe ott ahun vannak öcsém- kárált az asszony

Na jó akkor majd elmegyek hozzátok készíts elő a papírokat- nyugtazom meg

jajj köszönöm szíp öcsém nyalom a szívedet, az isten is megáld érte.

A cigányok 95% -a országos viszonylatban hiába fordul roma szervezetekhez segítségért! NEM KAPNAK!!!!!



Testvéreim, ha nem vagytok vele tisztában, hogyan kell közösséget építeni, közösséget magatok mellé állítani, ha erre a háttérben titeket irányító gádzsó politikusok nem tanítottak meg titeket- akkor szégyen ide szégyen oda- ott van a kis csipás, pimasz Zázrivecz - lessétek el tőle, mert bármily fájdalmas is Ő profin csinálta sajnos!


Radics Béla

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://radicsbela.blog.hu/api/trackback/id/tr271978161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása