HTML

A cigányok hangja Radics Béla The voice of Gypsies

cigány,roma,magyar Ez a blog azért jött létre,hogy a teljesen civil,politikai pártoktól független, cigány- emberek véleményét is megismerhessék az emberek,hogy ne csak a hatalom által megválasztott díszcigányok nyilatkozatait olvassák!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

„Polgárjogi harcos”, és értelmiségi sleppje: „Legyetek békések, és pozitívak cigányok”!

2011.03.24. 13:58 lautarirom

 Az egyik legnépszerűbb internetes közösségi oldalon alakult egy csoport Százezren Gyöngyöspatáért néven. Persze ne legyenek  illúzióitok kedves olvasók, mert a taglétszám jelenleg csak 1366.

 

 Ahol napok Óta tart egy vita:

A csoportban lévő aktív hozzászólók száma kb. 20 ember. Néhány balliberális gondolkodású értelmiségi, nyugodt, békés, pozitív ellenállásra, s gondolkodásra szólítja fel a romákat, és a csoportban valamit tenni is akaró nem roma honfitársainkat!

 

„Legyetek békések, és pozitívak cigányok”! – tanácsolják nekünk Ők többségében a budai villáik nyugodt szobáiból. (akinek nem inge, ne vegye magára)

 

Ők, akik a szegénység, a nyomor, a társadalmi kirekesztettségre épülő infrastruktúra létrehozói, haszonélvezői. Akik a nyomorunkból éltek/élnek hosszú évek óta! (akinek nem inge, ne vegye magára)

 

 

Tehát legyünk békések, és pozitívak akkor, amikor:

§            -  amikor hosszú évtizedek óta ki vagyunk szorítva a munka világából!

 

§            - amikor az ellnünk irányuló, hatalmas méreteket öltő diszkrimináció már az életünket fenyegeti!

 

§         - amikor lassú éhhalálra vagyunk ítélve!

 

§         - Amikor egy neo-nyilas magyar parlamenti párt - Istennek képzelve magát - már születendő gyermekeink ellen is gyűlöletet szít, már születendő gyermekeinket is ellenségnek, parazitának titulálja! S a magyar parlamentben gyermekeink megszületésének megakadályozását hirdeti programként!

 

§      - amikor parlamenti képviselők szabadcsapatokkal járják a településeket, s életveszélyesen fenyegetik ártatlan, gyermekeinket, asszonyainkat!

 

§      - amikor elkülönített koncentrációs táborokba való bezárással fenyegetnek minket!

 

§      - Amikor kollektíven bűnözőknek, parazitáknak minősítik a népünket!

 

§      - Amikor Molotov-koktélokat dobnak roma gyermekek hálószobájába, és azt szinte büntetlenül ússzák meg.

 

§      - amikor 12-éve kislányunkat dobják kővel fejbe rasszista indíttatásból, életveszélyesen megsebesítve őt, s a büntetés szintén csak egy ejnye-bejnye!

 

§     - amikor a magukat, népüket, s családjukat a nyilas provokációktól megvédeni akaró romákat a magyar igazságszolgáltatás, egy mondatért 40-50 év szabadságvesztésre ítéli!

 

§      - amikor vadászpuskákkal lövik agyon ártatlan gyermekünket, s testvéreinket!

 

§      - amikor egy egész falu roma lakossága ellen pogromot hirdetnek, ahol alkoholtól bűzlő, magukat hazafinak nevezők, gyermekeket inzultálnak, halállal, legyilkolással fenyegetnek ártatlan roma embereket, s piszkos, mosdatlan, kankós hímtagjukat mutogatják tisztes fiatal roma anyáknak!

 

§       - S amikor mindezeket a mindenkori hatalom csendben tűri!

 

Legyünk hát békések és gondolkodjunk pozitívan mi cigányok! Mondják Ők a magukat békésnek és pacifistáknak vallók!

 

Amikor a vita során felvetettem nekik, hogy ideje lenne már a kényelmes, nyálas, behódoló, talpnyaló, megélhetési politikán változtatni, na, akkor aztán kaptam tőlük hideget, meleget! Egyikük félre akarván vezetni az embereket, vagy csak tudatlanságában

 

Martin Luther Kinggel példálózott, az ő állítólagos békés harcáról!

 

Mi is történt ott, és akkor valójában, a feketék polgárjogi harca:

 

„A ’60-as években fellángolt az elégedetlenség és sorra robbantak ki a gettólázadások. 1963 májusában megélénkültek a faji zavargások az USA déli államaiban. Több ezer embert tartóztattak le és zártak börtönbe. A mozgalmak vezetőjét Martin Luther Kinget is becsukták, mert híveivel együtt a fehér negyedekbe és más számukra tiltott helyekre ment el, a fehérek számára fenntartott járdán sétált és az ő kávéházukba ült be. A feketék még mindig megkülönböztetett helyzetben voltak. Viszont a déli államokban önkéntes fegyveres osztagok alakultak, melyek elbántak a jogaikkal élni akaró feketékkel.1967-ben az USA 33 államából jelentettek faji zavargásokat, amelyeknek legalább 150 halálos áldozata volt, az anyagi kár meghaladta a dollármilliárdnyi értéket is. King meggyilkolása után a faji zavargások ismét óriási méreteket öltöttek.”

 

Elég a hazugságokon alapuló félrevezetésből! A történelem során békés polgárjogi harc még sosem győzött!

 

Nelson Mandela a börtönben pusztult volna el, ha a feketék nincsenek túlerőbe, s nem veszik elő a bozótvágó késeiket!

De maradjunk itt a jelenben!

 

Magyarországon, és a környező országokban több ezer roma érdekvédelmi szervezet működik hosszú évek óta! Hatékonyságuk, eredményük nulla, azon kívül, hogy milliárdokat éltek/élnek fel! Nem miattunk készítik most az egységes Európai Roma stratégiát! Ők ezt nem tudták elérni! Európa azért kezdett a Romakérdéssel foglakozni, mert a kiéheztetett, nyomorgó, elnyomott Roma testvéreink vándorlásba kezdtek, megmozdultak! S ez nem tetszik a gazdag országoknak! Ez az oka, az érintettek tömeges egyéni megmozdulása ez készteti ma Európa politikusait tettekre!

 

Mivel számon kértem a vita során a hatékony, és eredményes roma érdekképviseletet, s kifejtettem, hogy meg kell állítani a nyilas provokátorokat minden áron, akkor azzal vádoltak, hogy én erőszakra buzdítok! Ezt a legkönnyebb vádolni és támadni azt, aki valóban tenni akar a népéért!

 

A Magyarországi roma érdekképviseleteknek ezer és ezer jogalapjuk lett volna, az utóbbi évtizedekben arra, hogy esetlegesen eljussanak nemzetközi emberjogi bíróságra! Ezer és ezer alkalma lett volna arra, hogy a cigányságot önmagukban, nagy-politikai pártoktól független megszervezze! Ehelyett szétverve a közösségeinket politikailag megosztottá tettek minket!

 

Persze tudom, hogy a hatékony, eredményes roma érdekképviselet, a roma közösségek megszervezése, nem is érdekük a „Polgárjogi harcos” féléknek, hisz abban az esetben javulna a helyzet, és megszűnne a jól fizető állásuk!

 

Vissza kéne menniük becsületesen dolgozni!

 

A „Nagy polgárjogi harcosunk” így méltatott engem, sőt minket, akik tenni akarunk a népünkért a vita során:

 

 „Primitív cigány nacionalisták (így többes számban tehát nem csak rám értette)

Neurotikusok, és keménynek hazudják magukat, buták, sőt gonoszak is, több kárt okoznak, mint a rasszista ellenfeleink… nincs olyan, hogy egy nép.” ..stb.

 

 

Kedves „Polgárjogi harcos”, mi buta, gonosz, neurotikus, hazug, gyáva, primitív cigány nacionalisták hosszú évek óta toljuk a szekeredet! Ott voltunk veled mindenhol, emlékszel? Kiálltunk melletted és érted, már elfelejtetted?

 

Most legutóbb, amikor a Gyöngyöspatai pogrom harmadik hetében végre úgy döntöttél, hogy teszel valamit, mi ott voltunk, embereket toboroztunk,(tudatában annak, hogy csak média szereplésre vágysz) mi mégis ott voltunk, hogy ne légy ott egyedül! Ott voltunk a szánalmas demonstrációdon, amit már nem is mertél a saját neveddel fémjelezni, mert tisztában vagy vele, hogy mennyire népszerűtlen vagy már a roma közösségeken belül!

 

Gyávának nevezel minket, te, aki élete egyetlen éles helyzetében egy ominózus tüntetésen a társad mögé bújtál, hogy a rendőrök őt üssék ne téged!

 

Hány éles akcióban vettél részt konfliktuskezelőként az utóbbi években te bátor polgárjogi harcos?

 

A Sajtó még sajnos téged nyom, te pedig ezt kihasználva elnyomod, azokat, akik valóban tesznek a cigányságért, akik a terepen küzdenek, kockáztatva a saját testi épségüket, és a családi életüket, sokszor valós életveszélyben! Aztán, amikor lecsendesednek a kedélyek, akkor jössz te, és undorító módon el szeretnéd vinni a dicsőséget!

 

Évtizedek óta más F….val vered a csalánt!

 

Te miért nem vagy ott az ilyen konfliktusokban az első napon, mint ahogy azt például Száva Vince teszi! Gyöngyöspatán Száva Vince volt az első roma jogvédő, aki megjelent, s mindennap ott volt, védte a békét, és a népét! Becsületére legyen mondva, még Kolompár Orbán is ott volt már az első éjszakán!

 

 Te miért csak 3 hét múlva mentél oda? És hol voltál a többi esetnél?

 

Hol voltál például a Pátkai történéseknél? Amikor Száva Vince /Éke elnök/ vezetésével tizedmagunkkal álltunk több száz felbőszült rasszista, gárdista disznóval szemben!

 

 A TV-ben nyilatkozgattál kényelmesen talán?

 

 Nem ártana néha az öntömjénező nyálas beszédeidben köszönetet mondani, azoknak, akik teszik a dolgukat szép csendben, akik éjjel kettőkor egy telefonhívásra azonnal ugranak, és otthagyva a családjukat mennek dolgozni a terepre, míg te alszol csendesen!

 

 Vagy esetleg példát vehetnél az olyanokról, mint Száva Vince, aki a saját kislánya ballagására nem ment el, mert őrizte a békét, s vigyázott a cigányokra Pátkán!

 

Te hol vagy Ilyen esetekben te „nagy polgárjogi harcos” Te,! ?

 

A Cigányság nem kíváncsi rád, s ezt a választásokon be is bizonyította, a tudomásodra hozta! Ezért szenvedtél csúfos vereséget! Vedd ezt tudomásul, s ne erőlködj, vonulj vissza, nincs rád és a hozzád hasonlókra szükségünk! Elég volt belőletek!

 

Ha valaki azt gondolja, vagy azt akarja elhitetni az emberekkel, hogy egy békés, már szinte nyálas beszéd egy demonstráción, vagy egy kénytelen elhatárolódó sajtónyilatkozat morális megújulásra készteti a mindenkori elnyomó elitet- s az azonnal nyitni fog az elnyomottak felé - az vagy nagyon buta, vagy aljas politikai szélhámos! Egyetlen hatalom sem adta még meg magát, a történelem során addig, míg valamilyen módon nem lett sarokba szorítva! Vannak demokratikus, a törvényeket tiszteletben tartó eszközök, amikkel ezt elérhetjük!

 

Ne értse félre senki, nem erőszakra buzdítok! Innen is felszólítok minden roma embert, hogy ne üljenek fel a nyilas provokációknak, és senki ne kezdeményezzen erőszakos megmozdulást, tettlegességet!  Én politika megosztottság nélküli, egységes roma összefogásra, hatékony, lelkiismeretes, és eredményes érdekképviseletre szólítok fel minden romát, és Anti-rasszistát!




R. Béla


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://radicsbela.blog.hu/api/trackback/id/tr882767948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása