HTML

A cigányok hangja Radics Béla The voice of Gypsies

cigány,roma,magyar Ez a blog azért jött létre,hogy a teljesen civil,politikai pártoktól független, cigány- emberek véleményét is megismerhessék az emberek,hogy ne csak a hatalom által megválasztott díszcigányok nyilatkozatait olvassák!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Balogh Államtitkár úr nem szeretne morális lenni?

2010.12.28. 06:46 lautarirom

 Nyolc hónap alatt nem lehet megoldani a cigányság évtizedes problémáit - mondta az [origo]-nak adott interjújában Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.

Olvasható itt: http://www.origo.hu/itthon/20101227-interju-balog-zoltan-tarsadalmi-felzarkozasert-felelos-allamtitkarral.html

De meg lehet tisztelt államtitkár úr! Nyolc hónap alatt Magyarország, sőt egész Európa szegénységgel kapcsolatos problémáit meglehetne oldani. Pusztán akarat kérdése, az anyagi tartalékok megvannak rá.

De maradjunk Magyarországon. Egy olyan országban élünk, ahol társadalmon belül a jövedelmek és a vagyonok közötti egyenlőtlenségek már túl vannak az abszurditás határán. Ahol az ország gazdasági javait egy egészen kicsi privilegizált kaszt (az ország kb. 5-8%-a) birtokolja.

Ahol a vállalatigazgatók, cégtulajdonosok, politikusok 6-700 szorosát keresik meg fizetés gyanánt az egyszerű munkásokkal szemben. Ahol az ország 3-éves költségvetését el lehet sikkasztani, mindenféle felelősségre vonás nélkül… stb.!

Tehát, pénzbeli akadálya nincs a probléma megoldásának. Pusztán át kell csoportosítani, s újra elosztani társadalmunkban az anyagi javakat. Igazságosabb, morálisabb módon.

 De Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár nem akar moralizálni. (A Magyar nyelvet beszélőknek, tisztelőknek moralizálni = erkölcsöt oktatni.)

 

Nem is moralizál, sőt szembe megy minden keresztényi morállal, erkölccsel, amikor is kijelenti, hogy: Szerinte közérdek, hogy elsősorban azok vállaljanak gyereket, akik el is tudják őket tartani, de erkölcsi intelmek helyett szabályzással változtatna az ezzel ellentétes mentalitáson.

Jó lenne tudni melyik, milyen „köznek” az érdeke ez államtitkár úr szerint?

S vajon eme kijelentésével az államtitkár úr kikre gondol, csak cigányokra, vagy az egész magyar társadalomra? Miszerint: „elsősorban azok vállaljanak gyereket, akik el is tudják őket tartani”

Államtitkár úrnak bizonyára elsiklott a figyelme afelett, hogy az ország majd 80%-nak jövedelme nem éri el az uniós átlag felét sem-hogy a magyar társadalom 67%-a ismétlem hatvanhét százaléka él olyan anyagi helyzetben-hogy nem rendelkezik önállóan a jövedelmével. Képtelen váratlan kiadásokra (teszem azt betegség esetén gyógyszerkiváltásra), nem tud minimum kétnaponta húsétel vásárolni, tenni az asztalra stb.… stb. Ezen felül kb. 1 millió ember él halmozottan hátrányos szegénységben, társadalmi kirekesztettségben, azaz afrikai jellegű nyomorban.

Nos, a fenti adatok ismeretében államtitkár úr szerint a magyar társadalom 70% ne is álmodozzon gyermekáldásról? Ne vállaljon gyermeket, mert valamilyen kisebbségben lévő „közérdek” ezt diktálja?

Melyik az a közérdek államtitkár úr? Csak nem az a kicsi privilegizált kaszt, amely ez idő szerint birtokolja az ország teljes gazdasági javait?

A cikk további részleteire egy idézettel szeretnék csak reagálni: A Szegénység, és ezen belül a cigánykérdésben: „a legnagyobb probléma, hogy a mindenkori döntéshozók villódzó politikát folytatnak, s csupán ad hoc intézkedésekkel próbálnak látványosnak tűnő megoldásokat felmutatni.” /Ferge Zsuzsa szociológus 2001 X. 31 Origó/

A Balogh úrral készített interjúból is kiderül, hogy ez a kormány is folytatja az ad hoc intézkedéseket. Reményünk sem lehet, hogy végre megnyugtató megoldás szülessen.

 

R.B.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika fidesz cigány felzárkózás szegénység.

A bejegyzés trackback címe:

https://radicsbela.blog.hu/api/trackback/id/tr782543280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása