HTML

A cigányok hangja Radics Béla The voice of Gypsies

cigány,roma,magyar Ez a blog azért jött létre,hogy a teljesen civil,politikai pártoktól független, cigány- emberek véleményét is megismerhessék az emberek,hogy ne csak a hatalom által megválasztott díszcigányok nyilatkozatait olvassák!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A devecseri Dankó-telepen élő romák karácsonyi ajándéka!

2010.12.25. 07:09 lautarirom

 

Toldi Tamás (Fidesz-KDNP) Devecser polgármesterének december 24-én karácsony szentestéjén az ünnepi előkészületek közepette még volt arra ideje, hogy megossza ország világgal a hírt,olvasható itt:  Lakást kapnak a devecseri Dankó-telepen élő romák 

Micsoda keresztényi könyörületesség! 

Idézet a cikkből: "Nyolc olyan család van, akinek viskója a Torna-patak mellett, engedély nélkül épült, emiatt - a kormányrendelet értelmében - nem jogosult állami kártalanításra. A polgármester elmondta, hogy a családok kiválasztásánál a szociális helyzeten túl figyelembe vették azt is, hogy melyik család hogyan élt, dolgoztak-e."

 Szociálpolitika, vagy a nyomort büntető politika? Bizony ám...! Ma bűn olyan nyomorban élni Magyarországon, hogy arra kényszerüljön valaki, hogy csak úgy "engedély nélkül" viskót tákoljon össze magának, s családjának a feje fölé a patak parton. Ezért aztán az ilyenek kártalanítási jogosultságát kormányunk rendeletben meg is vonta vala. Vajon mikor hozták, és kik eme rendeletet?

 

De mit is beszélek, még hogy viskót emelni!!! Ugyan már! December 15-től nemzeti keresztény kormányunk főpolgármestere Tarlós István "nemzettestvérünk" már az aluljáró melegét is megtiltotta élvezni a nyomorult hazánk fiainak! Mert ugye az országimázs! Nem kell ide szociálpolitika! Elég ha takargatjuk a szennyest, jó magyar szokás szerint!

 

A mondat a cikkből, ami írásra késztetett viszont a következő: "a családok kiválasztásánál a szociális helyzeten túl figyelembe vették azt is, hogy melyik család hogyan élt, dolgoztak-e."- mondja Toldi polgármester úr (FIDESZ-KDNP)

 

Vajon országunk vezetői, politikusai milyen indíttatásból nyilatkoznak ilyeneket a sajtóban, ha romákról van szó? Vajon Toldi úrék milyen életvitelt vizsgáltak ez esetben? Hogyan kell viselkednie az elvárások szerint egy nyomorban tengődőnek? S, hogy dolgozott e? Na ez nagyon fontos kérdés roma ügyben, mert Orbán Viktor "nemzettestvérünk" épp a minap teljesítette választási ígéretét, és teremtett 1 millió munkahelyet! Így hát nemzeti-keresztény országunkban nincs munkanélküliség! Vagy mégis?? Most ki nem ebben az országban él, én vagy a politikusaink? Vagy Toldi úr ezzel a mondatával azt szerette volna karácsony napját sugallni  a társadalomnak, hogy a magyarországi cigányoknál bizony figyelembe kell venni dolgozik e vagy nem, mivel a cigányok alapból munkakerülők???? Ez propaganda nem  a Jobbikosok kenyere? Vagy JOBBIK, és FIDESZ-KDNP egy kutya? 

Minden esetre köszönjük szépen a Magyarországi cigányság nevében ezt a felénk irányított, alattomos, bújtatott sztereotípiát karácson első napján!

S köszönjük, a "könyörületes" bánásmódot, amit devecseri testvéreinkkel szemben tanúsítanak. Hisz így még mindig jobb, mint rendeletet hozni, s kitiltani őket a településről, ahogy az ma itt a fővárosban szokás manapság! Jut eszembe, ha Makai úrnak (Főv. CKÖ) van még egy aranygyűrű a tarsolyában...ugyan tüntesse már ki Toldi Tamás (FIDESZ-KDNP) devecseri polgármester urat is! 

 

Boldog Karácsonyt: R. B.

 

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://radicsbela.blog.hu/api/trackback/id/tr492537955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pajtás 2010.12.25. 07:38:12

Mit vársz Orbántól? Olvasgatom a német lapokat, ilyeneket írnak: Orbán nagyszerű stratégiáját a hosszú 2002es ausztriai gyógykezelésén álmodhatta meg. Ott kezelték a pszichiátrián. Mi meg a kezébe adtuk a gyeplőt egy pszichopatának.
süti beállítások módosítása