HTML

A cigányok hangja Radics Béla The voice of Gypsies

cigány,roma,magyar Ez a blog azért jött létre,hogy a teljesen civil,politikai pártoktól független, cigány- emberek véleményét is megismerhessék az emberek,hogy ne csak a hatalom által megválasztott díszcigányok nyilatkozatait olvassák!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Orbán Viktor érti a problémát?

2010.12.27. 09:45 lautarirom

 "Szöllősi Györgyi műsorvezető közbevető megjegyzésére - Én a megszorításokra gondoltam – válaszul többek között a következőt találta válaszolni: - Értjük, hogy demográfiai probléma van, hogy családpolitikát kell folytatni, ezért világossá kell tenni, hogy azokat, akik a gyerekért élnek, azokat támogatjuk, akik a gyerekekből akarnak megélni azokat meg nem támogatjuk, tehát ilyen értelemben lehet azt mondani, hogy Magyarország érti a problémát és mi elég kendőzetlenül, direktben, egyenesen és érthetően beszélünk arról, hogy merre van a jövő iránya."

 
"Ehhez még hozzáfűzte: - Én meg vagyok arról győződve, hogy ez nemcsak Magyarország iránya, Európa is errefele találja majd meg a kiutat a mostani válságból."

Forrás: http://kapcsolat.hu/blog/orban_viktor_csaladpolitikaja 

Orbán Viktor a szó leg-pejoratív értelmébe véve, jó politikus! Mond valamit, amit aztán ezer féleképpen is lehet értelmezni, kimagyarázni, de azért azzal egy időben egyértelmű sugallata is van mondanivalójának a társadalom felé. Sajnálatos, hogy Szöllősi Györgyi műsorvezető nem telepedett rá erre a sokértelmű mondatra, és nem kérte Viktort, hogy ugyan fejtse már ki bővebben mire, és kikre gondolt, amikor elejtette a szavakat, miszerint :  „akik a gyerekekből akarnak megélni azokat meg nem támogatjuk,”

Vajon mit válaszolna a miniszterelnök úr, ha újra rákérdeznének eme mondatára?

Naiv emberként azt gondolom talán ezt: Azoknak a családoknak, akiknek a tőkés rendszer által előállított nyomor, s a marginalizáció áldozataiként semmilyen más jövedelmük nem lehet a gyermekek után járó családi-pótlékon kívül, azoknak lehetőségeket teremtünk a tisztes, humánus megélhetésre!

Lehet, hogy Viktor valami ilyen válasszal vágná ki magát, vagy túl naiv vagyok?

Esetleg a jól bevált magyar szokás szerint kriminalizálná a nyomort, bűnösnek kikiáltva ezeket az embereket, s a támogatás megvonásával fenyegetőzne?

„Magyarország érti a problémát”- mondja Viktor.

- Nem kedves Viktor, Magyarország nem érti a problémát, s szerintem ön sem.

De, ha mégis érti tisztelt miniszterelnök úr, akkor az, ahogy nyilatkozik enyhén szólva is alattomos, és aljas.

Ugyanis, a rendszerváltás óta a mindenkori politikai hatalmak-önöket is beleértve- azt akarják a társadalmi köztudatba belesulykolni, hogy a szegénységnek, és a nyomornak csak, és kizárólag individuális, egyéni okai vannak. S hogy csakis, és kizárólag mindenki saját maga felelős helyzetéért. S ezzel a politikai retorikával mára szinte el is érték, hogy a társadalom, legfőbb ellenségeinek a nincsteleneket, munkanélkülieket, hajléktalanokat tekinti.

Ezt a szegénységet büntető politikát, retorikát, s a nyomorgók elleni "megszorításokat" már nem lehet sokáig űzni miniszterelnök úr, mert a nincstelenek száma egyre csak nő! Ma az országunkban már 3 millió ember él a létminimum alatt. Európában, aminek ön nemsokára a soros elnöke lesz, 80 millió szegény él. S bizony sajnálatos, de a nincstelen, nyomorban élő emberek elsődleges tulajdonsága, az „antiszociális”viselkedés!

Még a végén fellázadnak!

A Magyarországon az egyre növekvő, szegénységnek, és nyomornak politikai, és társadalmi okai vannak!

Nem a magyar „pórnép” szüntetett meg a rendszerváltáskor 1.4 millió munkahelyet, nem a magyar „pórnép” privatizálta el az ország vagyonát. Nem a magyar „pórnép” építette le az állam, gazdasági, és szociális funkcióit egészségügyi, oktatási, és szociális ellátórendszereket. Nem a magyar pórnép tette ki az öregeket, a szegényeket, a szellemileg vagy fizikailag korlátozottakat bürokratikus intézmények zsarnoki, lealacsonyító, felülről lekezelő, bűntető eljárásainak. S főleg nem a cigányság tette ki saját magát a szinte teljes megsemmisülésnek!

Hanem kik is tették mindezeket miniszterelnök úr?

Ideje lenne már önvizsgálatot tartani a rendszerváltás óta regnáló egész magyar politikai elitnek!

R. B.

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika orbán fidesz cigány viktor szegénység.

A bejegyzés trackback címe:

https://radicsbela.blog.hu/api/trackback/id/tr82541260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása