HTML

A cigányok hangja Radics Béla The voice of Gypsies

cigány,roma,magyar Ez a blog azért jött létre,hogy a teljesen civil,politikai pártoktól független, cigány- emberek véleményét is megismerhessék az emberek,hogy ne csak a hatalom által megválasztott díszcigányok nyilatkozatait olvassák!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Felhívás! Kukázzunk együtt!

2011.03.04. 09:47 lautarirom

 FELHÍVÁS

 

 

Ha nem látjuk, akkor nincs szegénység?

 

A VIII. kerület (Józsefváros) 2011. január 1-ével betiltotta a kukázást: ha kiveszel valamit a szemetesből, akár 50 000 forintra is büntethetnek.

Mi, szociális munkások, elítéljük ezt a rendeletet, amely kriminalizálja a szegénységet, belerúg a védtelenekbe, és a problémákat szőnyeg alá söpri.

Mindenki számára egyértelmű, hogy a rászorulókat a nyomor kényszeríti guberálásra. A józsefvárosi önkormányzat és a kerület polgármestere azonban nem értük aggódik, inkább a középosztálynak szeretne kedveskedni, hogy NE KELLJEN LÁTNI, NE KELLJEN HALLANI. Elhitetni, hogy ha nem látjuk, akkor nincs szegénység.

A kerületi önkormányzat ezzel a rendelettel fokozza a legkiszolgáltatottabb csoportok elnyomását, hatósági zaklatását és létüket még inkább ellehetetleníti. Sőt, még az emberséges viselkedés normáit is képes áthágni: ami nekem már nem kell, inkább semmisüljön meg, mintsem másé legyen.

 

Valóban ezt üzenik a kerület lakosai a hajléktalan embereknek, a legszegényebb családoknak és nyugdíjasoknak?

 

SZERINTÜNK NEM!

 

Hogy felhívjuk a figyelmet arra, mennyire embertelen ez a rendelet, a következő akciót szervezzük:

 

KUKÁZZUNK EGYÜTT

2011. MÁRCIUS 10-ÉN (CSÜTÖRTÖKÖN) 17 ÓRÁTÓL

A VIII. KERÜLETBEN, A BAROSS UTCA ÉS A JÓZSEF KÖRÚT SARKÁN, az OTP előtt!

 

A szociális munkásokat, szociális szakembereket, hallgatókat és bárki mást, aki egyetért velünk, arra kérünk, csatlakozzon hozzánk e radikális szakmai állásfoglalás kifejezésére a „társadalmi akció” modell alapján!

 

Új Szemlélet Csoport

ujszemlelet@gmail.com

 
 
.

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://radicsbela.blog.hu/api/trackback/id/tr452709189

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kukázás 2011.03.07. 09:08:58

 Eltelt két hónap, a kukarendelet élesben is alkalmazva van, de nem láttam/látom a hasznát. A kukázók ugyanúgy guberálnak, mint eddig, gond nélkül.Sokukkal beszélgettem az elmúlt időben, egyrészt a rendeletről való értesülésüket próbáltam felmérni...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása