HTML

A cigányok hangja Radics Béla The voice of Gypsies

cigány,roma,magyar Ez a blog azért jött létre,hogy a teljesen civil,politikai pártoktól független, cigány- emberek véleményét is megismerhessék az emberek,hogy ne csak a hatalom által megválasztott díszcigányok nyilatkozatait olvassák!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Villás Lajos: REMÉNYSUGÁR!

2010.10.23. 16:23 lautarirom

Angyalföldön megalakult a Demokratikus Koalíció! Csodálatos volt a hangulat, még az sem zavart senkit, hogy a rendezvény bejárata előtt három-négy ember tüntetett ellenünk! "SZARHÁZIAK! Írták a transzparensre. Magukra nem gondoltak-kérdeztük egymástól többen is, de csak legyintettünk. Kit érdekel ez a néhány .... Hiányoltam, hogy nem láttam a sok-sok roma vezető közül egyet sem! Pedig, ez a platform az, amelyik biztonságot adhat, amelyik megvédheti a magyarországi cigányságot a szélsőségektől!

2010. OKTÓBER 22.-én a kora délután Angyalföldön megalakult a Demokratikus Koalíció. Talán ezren h lehettünk a Szent István parkban. Sörsátoron belül – ahogy mondja egy hajdani kerületi MDF-s vezető. Kívül a parkban is székek mindenütt, kíváncsi emberek tömege hallgatja a beszédeket. Nézelődöm, keresem az ismerős arcokat. Találkozunk, kezet fogunk, és figyelünk. Arra, hogy mi hangzik el ott bent, és azt, hogy kik vannak jelen a régiek, és az újak közül. A régen ismert politikus arcok közül csak nagyon kevesen „tisztelték” meg a rendezvényt. A Magyar Demokrata Fórum, a Szabad Demokraták Szövetsége, a Munkáspárt ismert arcai tűnnek fel. Itt vannak. Valami új, valami más szellemiség lengi be a teret. Összezárunk, újat akarunk, tiltakozunk valami ellen, ami veszélyezteti gondolati szabadságunkat, magát a demokráciát. Az MSZP-n belül egy új erő, egy új platform alakul ki. Valami hiányzik, valami nem gömbölyű! Nem látom a romák vezetőit. Nem látok olyan roma politikust, egyet sem, aki most, kiállna népe mellett, népe érdekében.  Hol vagytok? Hova bújtatok?


A Magyar Köztársaság Parlamentjében ott tanyázik egy magát radikálisnak mondott párt, amelyik a FIDESZ Polgári Köreiből nőttre ki magát. Egy tőről fakadnak. Ők azok, akik egykor megelégelték az úgynevezett puha politizálást, és a puskaport az utcára vitték. Ők dobálták a Molotov koktélokat, ők törtek, zúztak Budapest utcáin, a Magyar Televízió Székházánál is ott voltak. Csinálták a maguk forradalmát. Emlékezzünk csak egy kicsit! Amikor dr. Orbán Viktor azt mondta, hogy „érzem a puskapor szagát”, akkor már a tervek készen voltak. Együtt tervelték ki, a végrehajtás módját azonban az új erő választotta meg. Sikeres akciók voltak, fél Európa a bátor férfiakról zengett ódákat. Vagy mégsem ódákat? A FIDESZ, mindent megtett azért, hogy hősökről szóljon a „nóta”! Soha nem határolódtak el egymástól igazán. Egyetértettek abban, hogy a baloldali kormányt tűzzel-vassal meg kell buktatni. Ígértek hetet, havat, és a választópolgárok hittek. Most, hogy a hideg zuhany első részét megkapták, már nem is olyan szép az a baba… Egymás után döntik le a demokratikus intézmények falait, csalják csapdába az egyszerű emberek tömegeit. Veszélybe került a fiatalok nyugdíja, jövője, a keresők jövedelme. Az egykulcsos adóval megint egy olyan gazdag társadalmi réteg támogatása kezdődött meg, amely eddig sem ismerte az éhezés, a nélkülözés fogalmát. A prolitól elveszik a pénzt, és adják a csókosnak, annak, aki nyolc éven át adott anyagi támogatást, egy jövőbeni nagyobb haszon reményében.


Közrendvédelmi telepek, emberi jogok megnyirbálása, megtaposása. Munkakerülő, ingyenélő népről beszélnek a szélső jobbon. Cigánybűnözés mondják, és beskatulyáznak embereket, tömegeket. A kormánypártok pedig hallgatnak! Cinkoson összenéznek, - értik Ők egymást, de szólni, nem szólnak. Miért is szólnának? Egy tőről fakadnak, az eredmény is megvan, igaz, a vezérnek ellenfele is akadt a radikálisok vezérének személyében.


A LUNGO DROMis ott van a nagy szövetséges mellett. Ellenzékben sem, és most sem szólalnak fel a törvénykezés házában. Kiket képviselnek? Már maguk sem tudják. Lényeg, hogy ott vannak, parádézhatnak, és a zsebük is szépen hízik.


„Én jó cigány vagyok, - mondja egy ismerősöm. Engem nem fognak bántani, engem szeretnek, meg tisztelnek, mosolyognak rám! – Én már nem vagyok olyan cigány, mint a többi. Én ott vagyok a sok szép zászlóerdő közepén, visz magával a hangulat, és dicsérnek, mert köztük vagyok”!
Ez az ember, csak egy, a sok szerencsétlen közül. Azt hiszi, hogy a politikában van jó, és rossz „indián”! Soha nem tanult, a mondást sem ismeri. De örül annak, hogy látszólag elfogadják, maguk közé fogadták azok, akik legszívesebben már holnap deportálnák…

A „DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ”talán egy jó megoldás lehetne. Mi romák, egyedül, külső támogatás nélkül nem tudjuk azokat a problémákat megoldani, amelyek sújtanak minket. Oktatás, lakhatás, egészségügy, és még sorolhatnám. Széleskörű összefogással lehet csak megoldani ezeket a gondokat.  

Most, itt a lehetőség! Nem kell az MSZP tagjának lenni! Nem kell elfogadni a baloldali politikai irányelveket! Csak egyet kell tenni!
ÖSSZE KELL FOGNI AZOKKAL AZ ERŐKKEL, AMELYEK A TÉNYLEGES DEMOKRÁCIÁT, A NÉPEK EGYENLŐSÉGÉT, AZ EMBERI JOGOKAT KOMOLYAN VESZIK! Szeretném látni, hogy ebben a koalícióban, a roma értelmiség is megjelenik, és hozza magával azokat a tömegeket, amelyek nem akarnak áldozatává válni a szélsőségesek eszmeiségéből áradó, a jelenlegi kormánypártok által megtűrt rasszista, antiszemita, kirekesztő politikának!


Az első lépést megtettem! Beléptem! Támogatom ezt a kezdeményezést! Kíváncsi vagyok, melyik roma szervezet csatlakozik hozzánk?
 
Budapest, 2010-10-22                                                                  Villás Lajos    

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://radicsbela.blog.hu/api/trackback/id/tr352393298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása