HTML

A cigányok hangja Radics Béla The voice of Gypsies

cigány,roma,magyar Ez a blog azért jött létre,hogy a teljesen civil,politikai pártoktól független, cigány- emberek véleményét is megismerhessék az emberek,hogy ne csak a hatalom által megválasztott díszcigányok nyilatkozatait olvassák!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Népbutítás választások után!

2010.10.07. 09:11 lautarirom

A Fidesz elsöprő győzelmet aratott a választások során! Téveszme azonban azt gondolni, hogy hirtelen ennyi Fideszes hívő lett az országban. Ha megnézzük a rendszerváltás óta a mindenkori választások eredményeit, egyértelműen látszik, hogy a Magyar társadalom nem pártokban gondolkodik, amikor az urnák elé járul a voksával-, hanem minden esetben a jobb életfeltételek alakulásának reményében szavaz!

Példának okáért 2002-ben, és 2006-ban bizalmat adtak a szocialistáknak, s a liberálisoknak. De mivel azok a nyolc év alatt annyira „elkúrták” (Gy. F. után szabadon) , hogy ennél jobban „elkúrni” már szinte nem is lehetett volna! Annyira, hogy a társadalom egy nagyobb részében szinte bosszúvágyat ébresztett töketlen tehetetlenségük, és sok esetben a bűnözés kategóriájába lealjasodott politikájuk.

Bátran ki lehet jelenteni, hogy a választópolgárok egy meghatározó része bizony büntetésből, mások jobb alternatíva híján, de több estben például a megfélemlítettség okán, kényszerből szavazott a Fideszre, s más kisebb pártokra. Nagy butaság lenne a jelenlegi hatalomnak azt gondolni, hogy ekkora győzelem után már addig lesznek hatalmon, s azt tehetnek, amit akarnak-, mert ismétlem, a magyar társadalom nem pártokban gondolkodik, midőn szavazni megy- tessék tehát jól dolgozni, mert négy év múlva a társadalomnak újra alkalma nyílik változtatni, ha kell szavazatával büntetni.

Cigány ember lévén hazai vizekre eveznék: Cigány Kisebbségi Önkormányzati választások!

„ A cigányok a polgárosodásra szavaztak!” –idézet Makai István Fővárosi CKÖ képviselőtől.

„ A Cigányok a tisztességre szavaztak!”- idézet a köztérvényes, büntetett előéletű Farkas Flóriántól.

„ A cigányok a Jobbikra szavaztak!”- idézet több sajtóorgánumtól.

 

Na, ezt nevezem én népbutításnak. Népbutítás felsőfokon a javából!

Makai úr, akinek én még a roma identitástudatát is erősen megkérdőjelezném, egy szerencsés ember, hisz nagy valószínűséggel egy fantasztikus álomvilágban élhet. A fenti kijelentése alapján biztosra vehetjük, hogy fogalma sem lehet a nagy, kiábrándító magyar valóságról. „Polgárosodás” ugyanis még a többségi társadalom részéről sincs folyamatban Magyarországon. A Többségi táradalom vonatkozásában is jelenleg az elszegényedés, az intézményes elszegényítés, lerongyolódás a jellemző.

Cigány kisebbségi szempontból pedig a gettósodás, a nyomor, az éhezés, a társadalmi kirekesztettség, a tömeges munkanélküliség... stb. a meghatározó társadalmi jelen.

Ismerve a jelen kisebbségi választási törvényt „tisztességesnek” nevezni azt, vagy esetlegesen megnevezni politikai erőket, miszerint a cigányok rájuk szavaztak, nos… az meg egyenesen nonszensz!

Nézzük, miért nem lehet tisztességesnek nevezni:

„Cigány az, aki annak vallja magát”- mondja ki ezt a butaságot a Magyar törvénykezés.

Ennek fényében, ma ebben az országban a legelvetemültebb rasszista, fajgyűlölő barom is nyugodt szívvel vallhatja magát romának, s regisztrálhat a kisebbségi jegyzékbe, mint cigány származású választó, vagy jelölt! Amit meg is tesznek sokan.

A Másik ilyen szabály a kisebbségi választási törvényben, hogy csak valamely szervezet által delegált jelölt indulhat a választásokon.

Pártoktól, szervezetektől független, egyéni, identitását vállaló, a közösségért tenni akaró jelölteknek nincs joguk indulni!

Amióta létezik kisebbségi önkormányzat az országban, a képviselők megválasztása a következő képen mehet/megy végbe.

Független szervezetek nem léteznek, hisz a szervezetek eltartói, kenyéradói, mind egytől egyig a hatalom intézményei, minisztériumok, önkormányzatok, pártok… stb.

A Szervezet együttműködési megállapodást köt az őt eltartó hatalmi intézménnyel. Lásd pl. Fidesz Lungodrom kapocs.

A Kenyéradó kiválassza a számára megfelelő képviselőjelöltet, az elsődleges szempont a kiválasztásnál a teljes mértékű irányíthatóság! Teszi, amit mondok alapon! A Kenyéradó által irányított, szervezet, és jelölt beregisztrál a kisebbségi jegyzékbe, s jelöltetik magukat. Biztos, ami biztos alapon a kenyéradó nagypárt tagjai közül több százan, ezren is regisztrálnak cigánynak vallva magukat, ami törvény adta joguk!  S megválasszák a „cigányok képviselőit”!

A legszomorúbb ebben az, hogy a többség el is hiszi, hogy a cigányok megválasztották saját képviseletüket!

A rendszerváltás óta kísérem figyelemmel a kisebbségpolitikát. Személyesen is ismerek sok embert a szocialistáktól, a liberálisoktól, a Fideszesektől, s most már a Jobbikosoktól is, akik „nem-cigány” létükre szerepelnek a kisebbségi jegyzékben, mint magát romának valló egyének!

Hogyan lehet, hogy egy felerészben cigányok által lakott településen a Jobbik győzött?- Teszik fel a kérdést sokan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nos… a fent leírtak alapján. Kiválasztanak egy cigányt, aki szinte éhezik. megetetik, anyagi javakkal látják el, magyarán szólva megveszik. Aztán sok „gárdista” beregisztrál a romajegyzékbe, s megválasszák saját külön-bejáratú képviselőjüket.

Egyszerű a magyarázat arra is, hogy, hogyan győzhettek romák által sűrűn lakott nagytelepülésen is. A Magyarországi cigányság túlnyomó része ma olyan materiális, és mentális nyomorban él, hogy szinte képtelen részt venni a társadalmi közéletben. A túlnyomó részük el sem megy szavazni!

S ezek után fontos még megemlíteni a választásra kényszerítést is. A Cigányság majdhogy nem egyetlen megélhetési lehetősége a közmunka. Amit a településeken a hatalom biztosít a számunkra. Nem kell más csak halkan sugallni nekik: „ha jövőre is akartok dolgozni, akkor tudjátok, kire kell szavazni!”

Hiába, no… nagy „biznisz” az „etnobiznisz” kis hazánkban!

 

„A Magyarországi cigányság túlnyomó része ma olyan materiális, és mentális nyomorban él, hogy szinte képtelen részt venni a társadalmi közéletben. A túlnyomó részük el sem megy szavazni”!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kisebbségi választási eredményeket tisztességesnek jellemezni-vagy, megnevezni kire szavaztak a cigányok- alattomos politikai félrevezetés, népbutítás!

Radics Béla

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://radicsbela.blog.hu/api/trackback/id/tr152352386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása